Αλλαντικά - Allantika - Έδεσμα
GreekEnglishGerman
Επιλογή γλώσσας 
 Αρχική :: η Εταιρία

Ιστορικό


since
1900
Από το 1900, στο σήμερα, στο αύριο, μαζί σας...
Η ΕΔΕΣΜΑ ΑΕΒΕ αποτελεί σήμερα την αρχαιότερη επιχείρηση στον κλάδο της αλλαντοποιίας

Μηχανολογικό σχέδιο εργοστασίου 1914

Στην κοσμοπολίτικη Σμύρνη του 1900, στο σταυροδρόμι Δύσης και Ανατολής, στον τόπο όπου συνταγές και γεύσεις έδωσαν το δικό τους ραντεβού, ο Δημήτρης Γανιώτης ιδρύει το δικό του αλλαντοποιείο. Το 1914, μεταφέρει την έδρα της επιχείρησής του στη Θεσσαλονίκη, την πόλη με την πλούσια γαστρονομική παράδοση!

Η εταιρία εξελίσσεται και ξεπερνώντας το τραγικό ορόσημο του Β'ΠΠ φθάνει στο 1962 κτίζοντας το εργοστάσιο στην περιοχή Σφαγείων Θεσσαλονίκης. Αποκτά τον τίτλο "Διάδοχοι Δημητρίου Γανιώτη" και μετέπειτα μετατρέπεται σε ΑΕ με τον διακριτικό τίτλο "Αλλαντοποιία TITAN ΑΕ". Τριάντα χρόνια αργότερα, η εταιρία επενδύει στην ανέγερση του σημερινού εργοστασίου στη ΒΙΠΕ Σίνδου Θεσσαλονίκης και δημιουργείται η νέα εταιρική ταυτότητα "ΕΔΕΣΜΑ". Το 1991, η "ΕΔΕΣΜΑ" επεκτείνει τις δραστηριότητές της στον τομέα παραγωγής έτοιμων σαλατών και φαγητών ιδρύοντας την "AMΒΡΟΣΙΑ" ΕΠΕ, το 1994 ολοκληρώνεται το δεύτερο και νεότερο εργοστάσιο στην ΒΙ.ΠΕ.Θ. όπου και στεγάζεται η νέα εταιρία.

Αρχές του 21ου αιώνα (2003), το εμπορικό δίκτυο της "Έδεσμα" επεκτείνεται γεωγραφικά σε όλη την Ελλαδική επικράτεια περιλαμβάνοντας επτά υποκαταστήματα και οργανωμένο δίκτυο αντιπροσώπων στις κατά τόπους περιοχές. Παράλληλα ξεκινά και γνωρίζει ραγδαία ανάπτυξη η εξαγωγική δραστηριότητα της εταιρίας ιδιαίτερα προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Με έδρα τη Θεσσαλονίκη, η εταιρία εξελίσσεται ανελλιπώς εδώ και τέσσερις γενιές. Σήμερα η "Έδεσμα" αποτελεί την αρχαιότερη επιχείρηση στον κλάδο της αλλαντοποιίας και ένα από τα μεγαλύτερα brand της Ελλάδας. Οι κτιριακές της εγκαταστάσεις συμπεριλαμβάνουν δύο υπερσύχρονα εργοστάσια στη ΒΙΠΕ Σίνδου Θεσσαλονίκης, καλύπτοντας μία στεγασμένη επιφάνεια 16.000 m2.

Όραμα της εταιρίας αποτελεί η δυναμική εξέλιξή και επέκταση των δραστηριοτήτων της στη βάση διαχρονικών αξιών που πηγάζουν από τον απόλυτο σεβασμό προς τον καταναλωτή. Αξίες που μας "ταξιδεύουν" νοσταλγικά στην αγνότητα καιτην παράδοση του περασμένου αιώνα!

 
η Εταιρία
Ιστορικό
Ποιότητα
Κοινωνική ευθύνη
Περιβάλλον
Οι άνθρωποι μας
Οικονομικά Στοιχεία
Πολιτική Ποιότητας
Υγεία και Ασφάλεια
Ενεργειακή Πολιτική
 Επιστροφή
 
 
Copyright © 2022 edesma.gr Επικοινωνία     -     Ευκαιρίες καριέρας     -     Google+ Not The Same - Marketing & Graphics Design powered by GoDigital CMS
 
Αλλαντικά - Allantika - Έδεσμα - facebook